Links til artikler om Karensminde Frugtplantage

Bendt kørte to timer med varmekanon Indslag i TV avisen på dr 1 maj 2019
Frugtplantage er populær Artikel i Horsens Folkeblad
Forårsfrost har kostet dyrt (og om selvpluk) Odderavisen juli 2019
Æblehøsten er snart i hus Århus Stiftstidende

Høsten er snart i hus:

TV2 Øst så skal der høstes!- et lidt ældre indslag

De bedste syrlige æblesorter:
Er du vild med lidt syrlige æblesorter, så har du her vores hitliste top 5.

1. Wellant

Wellant er sammen med Bellida de to nye æbler, der med raketfart har bevæget sig op i top 5 listen på æblesorter. Den er let syrlig til sød og har en utrolig dejlig og kraftig æblesmag. Som et ekstra plus er den lige så god (nogle ville sige bedre) end Belle de Boskoop til æblekage, æbleflæsk med mere, og så kan man spise dem, der ikke blev brugt i madlavningen.

2. Elstar

Elstar er nok et af de bedst kendte æblesorter og sammen med Bellida og Wellant er det den sort, vi sælger flest æbler af. Wellant og Elstar burde have en delt første plads, men Wellant er ved at overhale Elstar, fordi den ud over at være et suverænt spiseæble, også er fantastisk til æblekage og til madlavning. Dermed har man faktisk to i en, som ellers skulle være dækket af Elstar og Belle de Boskoop (madæble).

3. Santana

Santana er et rimelig syrligt æble, dog uden at komme i nærheden af madæblernes syrlighed. Det har den meget store fordel at det er allergivenligt, så mange som ellers har måtte opgive at spise æbler, kan nyde dette dejlige, saftige Santana.

4. Discovery
Discovery er vores tidligste æble og det er en syrlig æblesort. Når man laver æblemost af Discovery, kan den få en lidt rødlig farve.

5. Filippa

Filippa er en gammel kendt æblesort som stadig er meget populær. Udover at være et godt (syrligt) spiseæble, er det også godt til æblekage. Vi har som regel ikke selvpluk af Filippa, den den er hurtig til at falde ned fra træerne. 

Læs mere om æblesorter Alle sorterne kan købes i vores gårdbutik og er til selvpluk når det er sæson.

GÃ¥rdbutik Bellida
Zari
de bedste æblesorter Æbler