Æblesorter

Du kan købe friske, håndplukkede æbler direkte fra frugtplantagen i vores gårdbutik fra august til ca. midt i april.

Nedenfor ses cirka salgstidspunktet for de enkelte sorter samt billeder og sortsbeskrivelser af de æblesorter, som findes i plantagen.

Vi har lavet en lille top 5 hitliste over de mest populære af de sene sorter, plus 2 populære af de tidligere sorter.

wellant

Wellant

Wellant er vores mest populære af de syrlige æblesorter!

Wellant er let syrligt til sødt, sprødt og meget saftigt, med en helt utrolig dejlig og kraftig æblesmag. Den er både et suverænt godt spiseæble og et godt æble til madlavning og bagning. 

Det er en ny æblesort, som stammer fra Holland. Sorten må ikke sælges i supermarkeder, så den kan kun købes i gårdbutikker.

Frugten er storfalden og tilbøjelig til at få skrub på overfladen.
Sorten er en krydsning af Elstar og Elise.

GÃ¥rdbutik Bellida

Bellida

Bellida er vores mest populære af de søde æblesorter!! 

Det er et meget sødt og super sprødt og saftigt æble - det sødeste man kan få i Danmark og det tætteste man kommer på at ligne Pink Lady i smag, sprødhed og saftighed. Den er med afstand den allerbedste nye æblesort, der er kommet til Danmark i mange år.
Frugterne er gerne store, lidt flade og meget en meget fin og glat skræl.

Bellida er en krydsning mellem Elstar og Idared.

pinova bedste æblesorter

Pinova

Pinova er et middelstort og gult æble med orangerød dækfarve. Æblet er knasende sprødt, meget fast og med en let sød til syrlig smag.

Pinova er en nyere sort fra 1986 fra Dresden-Pillnitz. Det er en krydsning mellem Clivia og Golden Delicious.

gala æblesort

Gala

Gala er et forholdsvis lille æble, som er meget fast, sprødt og saftigt. Gala er et sødt æble. Gala æbler som er dyrket i Jylland, smager betydeligt anderledes end Gala æbler dyrket i sydeuropa. Det skyldes at forholdet mellem sukker og syre er lidt anderledes, og det giver æblet en rigtig god sød smag uden at være fladt.

Gala kaldes i Tyskland "Børneæblet" og det skyldes nok at det er nummer 1 på de fleste børns hitiliste, i hvert fald når vi har smagsprøver. Det er dog også en favorit hos mange voksne, da det har flere gode egenskaber, både fasthed, sprødhed og så også den gode søde smag.

Elstar bedste æblesorter syrligt

Rød Elstar

Elstar er nok det mest kendte spiseæble i vesteuropa. Æblet er middelstort, rundt, saftigt og smager syrligt til let sødt. Det har en gul bundfarve med en klar rød dækfarve. Elstar kommer fra Wageningen i Holland (1955).

Det er en krydsning mellem Golden Delicios og Ingrid Marie. 

Mutzu

Mutzu

Mutzu er et stort gulgrønt æble med en svag brunlig tone. Frugtkødet smager sødt og er fast, sprødt og saftigt. Et dejligt spiseæble, der også egner sig godt til madlavning.

Mutsu er af japansk herkomst fra 1948. Æblet er en krydsning mellem Golden Delicious og Indo.