Kirsebær og Kirsebærsorter

Kirsebær:  Du kan købe søde kirsebær frisk fra plantagen fra juli til ca. midt i august, hvor de seneste sorter modner. Se modningstidspunkt for de forskellige sorter nedenfor. 

Vi har mange nye sorter. Sæsonen starter med Sweet Aryana, som står i vores tunnel. Vi kan være heldige at have bær allerede fra midten eller fra slutningen af juni. Derefter modner sorterne Grace Star, Tamara, Lapins, Areko, Kordia og Regina. Regina er den seneste kirsebærsort og den har vi normalt til ind i august.

Sødkirsebær er svære at dyrke. Da de blomstrer tidligt på sæsonen, er der ofte risiko for frostskader. Frost kan betyde at der ikke kommer nogle, eller kun få bær i en hel sæson.

Hvis vi er så heldige at få kirsebærtræerne til at sætte frugt, så kommer den næste udfordring:

Når det regner revner kirsebærrene, hvis de ikke er overdækket med regntag. Vi dækker vores kirsebær med regntag for så vidt muligt at undgå at de revner, og også for at undgå at behandle dem mod skadedyr og svampe.

I vores selvplukmark er der regntag ovre kirsebærtræerne for at også selvplukkere kan få nogle gode bær, som ikke er revnet og halvrådne af svampesygdomme. Der er sat insektnet rundt om hele stykket, så vi ikke skal behandle mod skadedyr. Det er en dyr investering at købe regntag (450.000 kr pr ha) og det er dyrt at sætte taget op og tage det ned igen hvert år og også at sætte nettet op rundt om kirsebærmarken.

Der betales entré når man vil plukke sødkirsebær. Uden entré giver det underskud for os at have selvpluk fordi investrerings og arbejdsomkostningerne er så meget større end f.eks. i æbler og pærer (hvor der er gratis entré for selvplukkere). Så vi har måttet tage et valg, som var enten stoppe med selvpluk i vores sødkirsebær eller sørge for at få omkostningerne dækket med entré.

Sødkirsebær
kæmpekirsebær

Modningskema for sorterne:

Klik på billedet for at se det større!

Kirsebær modning

TJEK ALTID FORSIDEN FOR OPDATERING PÅ HVORNÅR DE FORSKELLIGE SORTER ER TIL SALG I vores gårdbutik - eller kig på vores facebookside.

 

selvpluk sødkirsebær
Selvpluk kirsebær
Sødkirsebær