Bellida bedste æblesort

Top 5 liste for bedste søde æblesorter

1. Bellida
2. Gala
3. Pinova

 - og de tidlige:

4. Delcorf
5. Zari

Top 5 liste for bedste syrlige æblesorter

1. Wellant
2. Elstar
3. Aroma

4. Santana

- og den tidlige:
 
5. Discovery

De bedste søde æblesorter:

1. Bellida

Det er meget usædvanligt at en ny sort kommer ind i toppen på en hitliste over bedste æblesorter. Men det gør Bellida helt klart. Fra at være en helt ukendt sort, er det sammen med Elstar og Wellant den sort, vil sælger allerflest af.
Bellida er sødt, super saftigt og sprødt og så er det fast og har en god holdbarhed. Vi er så glade for at have fået en sød æblesort, som kan dyrkes i Danmark! Det er min favorit.

2. Gala

Gala er børnens favorit nummer 1. Så hvis det var børnenes hitliste, så ville Gala være nummer 1. på listen. Det er sødt, men dog med en lille smule syre som lige giver den gode smag og gør at æblet ikke smager fladt, som Gala dyrket sydpå ofte gør. Gala er meget fast og frugten lidt småfalden, hvilket også gør det genialt til madpakken.

3. Pinova

Pinova er et utroligt fast æble. Det får langsomt en stor fankreds af æblespisere, som elsker de helt faste æbler. Det smager også godt med sin let syrlige til søde smag. Frugten er gul-orange og lidt aflang og skiller sig dermed pænt ud fra de øvrige æblesorter. Det modner dog som regel først midt - sidst i oktober.

- og de tidlige æblesorter:

4. Delcorf

Delcorf er et super sprødt og saftigt, let syrligt til sødt æble, som er blevet utroligt populært. Det høstes i begyndelsen af september og er dermed det tidligste af de sødlige æbler.

5. Zari

Zari har Delcorf og Elstar til forældre og har arvet begges gode egenskaber. Det er meget saftigt, sprødt og let syrligt til sødt og en fantastisk smag. Zari er lidt senere end Delcorf, men tidligere end de øvrige søde sorter.

Delcorf og Zari er tidligere sorter, så når vi er tidligt på sæsonen, er det de sødeste og mest saftige æbler vi har.

Se alle vores æblesorter her: æblesorter

Kom og smag æblesorterne i vores gårdbutik i sæsonen er der mulighed for selvpluk.

De bedste syrlige æblesorter:

Er du vild med lidt syrlige æblesorter, så har du her vores hitliste top 5.

1. Wellant

Wellant er sammen med Bellida en ny sort, der med raketfart har bevæget sig op i toppen af de mest populære æblesorter. Den er let syrlig til sød og har en utrolig dejlig og kraftig æblesmag. Som et ekstra plus er den lige så god (nogle ville sige bedre) end Belle de Boskoop til æblekage, æbleflæsk med mere, og så kan man spise dem, der ikke blev brugt i madlavningen. Wellant er allergivenligt. (vi har dog også Boskoop, til dem, der foretrækker den)

2. Elstar

Elstar er nok et af de bedst kendte æblesorter og sammen med Bellida og Wellant er det den sort, vi sælger flest æbler af. Wellant og Elstar burde have en delt første plads, men Wellant er ved at overhale Elstar, fordi den ud over at være et suverænt spiseæble, også er fantastisk til æblekage og til madlavning. Dermed har man faktisk to i en, som ellers skulle være dækket af Elstar og Belle de Boskoop (madæble).

3. Santana

Santana er et rimelig syrligt æble, dog uden at komme i nærheden af madæblernes syrlighed. Det har den meget store fordel at det er allergivenligt, så mange som ellers har måtte opgive at spise æbler, kan nyde dette dejlige, saftige Santana.

- og de tidlige sorter:

4. Aroma

Aroma er et godt saftigt og let syrligt, spiseæble, som høstes i september. Det er en krydsning mellem de to danske sorter Ingrid Marie og Filippa og er meget populært til spiseæble, men også til at æblekage og til for os er det også et super godt æble til æblemost.

5. Discovery
Discovery er vores tidligste æble og det er en syrlig æblesort. Når man laver æblemost af Discovery, kan den få en lidt rødlig farve.

Der er også 2  tidlige æblesorter med på listen her: Discovery, som er vores tidligste æble og Aroma, som også er nogenlunde tidligt - september, i forhold til de topsorter, som alle høstes ret sent på sæsonen, ofte ind i oktober.

Læs mere om æblesorter Alle sorterne kan købes i vores gårdbutik og er til selvpluk når det er sæson.

Æbler, æblesort, Bellida, bedste æblesorter, top 3, sødt, sprødt, saftigt fast. gårdbutik og selvpluk
pinova æblesorter
de bedste æblesorter hitliste, Bellida, Wellant, Pinova, Santana, Zari
Æblesorter Elstar syrligt
de bedste æblesorter Æbler