I vores gårdbutik og i plantagen kan du møde:

Bendt

Bendt

Ejer

Bendt, også kaldet æblemanden eller æblebendt, overtog Karensminde Frugtplantage fra sine forældre i 1992. Din lokale frugtavler! Om vinteren går det meste af tiden med at sortere og sælge frugterne, og er der tid tilovers, så også med beskæring af æbletræerne. I foråret er der altid en masse træer og buske som skal plantes eller beskæres og sommer og efterår er der travlt med at plukke frugt og holde styr på alle de ansatte.

Lene

Lene

Gift med Bendt

Lene, som er gift med Bendt, ses også af og til i butik eller i plantagen. Til hverdag passer hun sit job som frugtavlskonsulent, med frugtavler kunder rundt om i hele landet. Fredag eftermiddag, uden for jobbets mest travle tid, samt lørdag og søndag er hun at finde i eller omkring butikken eller ude i plantagen.

anne

Anne

Datter

Anne, datter, har nu arbejdet i plantagen i 10 sæsoner med alt fra beskæring, plantning, plukning af alle frugtarter, men ikke mindst kendes hun fra butikken, hvor hun altid er sød og hjælpsom overfor kunderne og ikke står af vejen for lidt hyggesnak mellem ekspeditionerne. Hun kender alle sorterne og hjælper gerne kunderne til at finde den rigtige. Anne er i mellemtiden flyttet til Australien, og er kun hjemme et par gange om året. Anne har designet vores nye hjemmeside!

Brombær

Nick

Svigersøn

Nick er grafisk designer og har designet vores nye logo og vores avisreklamer. Det er også Nick der hjælper os når teknikken med hjemmeside m.m. driller.
Nick er også ret god til at finde de store bær 🙂

Anny

Anny

Bendt's søster

Anny, Bendts søster, som også har arbejdet i plantagen i mange år. Anny kommer stadig og sorterer æbler et par dage om ugen.

Plantning af kirsebærtræer

Om Plantagen: Din lokale frugtavler - Karensminde Frugtplantage

Din lokale frugtavler - Frugtplantage med gårdbutik og pluk selv tæt på Odder, Aarhus, Skanderborg og Horsens.

Bendts bedstefar og bedstemor startede frugtplantagen op i 1932, hvor der blev plantet 1 tdr. land med æbletræer (ca. 0,55 ha). De dyrkede dengang også kartofler og grønsager på Karensminde.
I mellemtiden er Karensminde Frugtplantage vokset til ca. 10 ha med frugt og bær. Vi har æbler, pærer, blommer, sødkirsebær/moreller, hindbær, brombær, surkirsebær, blåbær, solbær, stikkelsbær og ribs.
Plantagen er i løbende udvikling for at efterkomme kundernes smag og ønsker om nye frugtarter og udvalg af sorter.
Vi har naturligvis nogle af de gamle æblesorter som Filippa, Cox Orange, Ingrid Marie og Belle de Boskoop, men også et stort udvalg i nyere sorter som for eksempel Elstar, Wellant, Jonagold, Gala, Pinova og Bellida som har god smag og lang holdbarhed. En oversigt over alle vores sorter kan ses når man kigger under menupunktet "gårdbutik"

Æblebendt Karensminde