Gårdbutik

Åbningstider: 
Tordag og fredag: 12.00 - 17.00
Lørdag og søndag: 10.00 - 15.00

Gårdbutik

Produkter i gårdbutik

I vores gårdbutik kan du aktuelt købe sødkirsebær og stikkelsbær af lokal avl, samt æblemost af vores egne, håndplukkede æbler. Alle frugter og bær, som vi sælger vi vores gårdbutik, har vi selv dyrket her i vores frugtplantage. Køb din frugt hos din lokale frugtavler, så er du sikker på at det er friskt!

Sødkirsebær

Sødkirsebær/Moreller

Der er ikke noget så godt som lokalt dyrkede sødkirsebær, som købes i din lokale frugtavlers gårdbutik. Så er de så friske som de kan blive. Kirsebær/Morelsæsonen starter i juni og slutter som regel ind i august. Vores kirsebær står under regntag i sæsonen og vi sætter insektnet rundt om arealet. Det hjælper os til at undgå revnede frugter samt fugle og andre skadedyr.

Læs mere om sorter etc.

Gårdbutik Æblemost - Æblejuice

Gårdbutik æblemost

Vi laver æblemost på vores egne, håndplukkede kvalitetsæbler for at få den absolut bedste smag. Vi har æblemost i flere smagsvarianter med med forskellig syrlighed. Fra de meget syrlige Belle de Boskoop til den mere søde æblemost lavet på Cox Orange og Elstar æbler. Vi har også æblemost med hindbærsaft, lavet på vores egne hindbær. Og æblemost med kirsebærsaft af surkirsebær.

hindbær og brombær

Hindbær

Vi har hindbær i vores gårdbutik fra ca. først i august til først i oktober. Ud over friske hindbær til konsum, har vi også presset hindbærsaft af vores egne hindbær og blandet saften med æblemost så du kan få smagen af sommer hele sæsonen.
Se mere om hindbærrene her.

Selvpluk blåbær

Blåbær

Vi har flere forskellige sorter blåbær for at forlænge vores sæson med blåbær i gårdbutikken. Ofte har vi dog også kun blåbær til selvpluk, da det er meget tidskrævende at plukke dem så længe buskene er så unge. Vi har gerne blåbær i juli - september. Der kan dog være store årsvariationer i sæsonen. Læs mere om blåbærsorter f.eks. hos Plantorama

Insektvenlige bi venlige stauder

Stauder

Vi har en lille produktion af stauder. Vi har især valgt stauder, som er bi-og sommerfugle stauder, altså stauder som er gode for insekterne. Derudover har vi også valgt vores udvalg ud fra at den hel del af stauderne er gode til snit/afklipning og kan holde sig godt i en vase.

Vi har aktuelt æblemost og stauder til salg: Lørdag 10.00 - 15.00 Søndag: 10.00 - 15.00

Brombær Karensminde

Brombær

Vi har brombær ca. fra midt i juli /starten af august indtil ind i oktober.
Læs mere om brombærrene her.

Stikkelsbaer_gaardbutik

Stikkelsbær, Ribs, Solbær

Solbær, ribs og stikkelsbær har vi også af og til i vores gårdbutik, men for størstedelen bliver de solgt ved selvpluk.

Opal blommer

Blommer

Vi har mange blommesorter og høsten er normalt fra september og langt ind i oktober. Vores mest populære sorter er Opal, Jubilæum, Valor, Ive, Victoria, svedskeblommen Hanita og Reine Claude d'Oullins

Gårdbutik Clara Frijs

Pærer

Gårdbutik: De første danske pærer er klar i august med sorten Giffard. Et par uger senere modner Clara Frijs, Fondante og Conference, mens de sene pærer Alexander Lucas og Doyenne de Comice plukkes i oktober. 

Gårdbutik Bellida

Æbler

Danske, lokalt dyrkede æblesorter er bare noget af det bedste vi har i vores gårdbutik.
Vi har i alt 16 æblesorter i vores gårdbutik fordelt ud over sæsonen. Vi starter med Discovery og slutter med den søde og saftige æblesort Bellida og den sprøde og saftige Mutzu.

favicon_logo_02

Grønt, Kartofler m.m.

Ud over vores egne frugter og bær sælger vi også lidt grønsager fra Samsø og kartofler fra Hanstedgaard i vores gårdbutik.

Vi sælger hvidkål, rødkål, rosenkål, grønkål, pastinakker, persillerødder og pastinakker når det er sæson.