Udendørs aktivitet ved Odder, Aarhus, Horsens

Selvpluk af frugter og bær i Karensminde Frugtplantage er en populær aktivitet for børn og voksne, og er et perfekt udflugtsmål i disse tider, hvor udendørs aktiviteter er særligt populære og anbefalesesværdige.

Karensminde har 30.000 træer fordelt på ca. 17 forskellige æblesorter og 8 pæresorter, samt et utal af blomme og sødkirsebærsorter. Der er løbende selvpluk i de forskellige frugtarter, men følg godt med mht. hvornår der er åbent.

I nogle af kulturerne som sødkirsebær og hindbær/brombær/blåbær er det nødvendigt for os at tage entré for at kunne få plantningerne til selvpluk til at løbe rundt økonomisk. 

Der er et stort spild når man lader frugt og ikke mindst bær sidde til selvpluk. En stor del ender på jorden, eller bliver overmodne på buskene og en rimelig stor del bliver spist i plantagen.

Der er store arbejdsomkostninger i en frugtplantage. Alle træer og buske skal beskæres og ukrudtet skal holdes væk. Der skal vandes og gødes, købes nye træer og buske,  plantes og fældes og graves op og til det har vi i sæsonen 6-8 mand ansat.

Når der er betalt entré, man man plukke selv og smage på de forskellige frugter og bær, der er til selvpluk.

Der er ikke entré på selvpluk i æbler og pærer.

Se læs mere om selvpluk, se hvad der aktuelt er til selvpluk, tjek oversigtskort over plantagen, se evt. de mest populære æblesorter og se hvad vi har i gårdbutikken.

Selvpluk
self-pick