Æblemanden Karensminde Frugtplantage
Frisk frugt fra din lokale frugtplantage og gårdbutik

Karensminde Frugtplantage blev grundlagt i 1932, da Bendts bedsteforældre købte ejendommen og plantede en hel tønde land med frugttræer.

I frugtplantagen dyrkes nu æbler, pærer, blommer, sød kirsebær, hindbær, brombær og blåbær, surkirsebær, ribs og solbær.

Frugterne sælges i PlukSelv samt i egen gårdbutik, som ligger ved Odder nær Århus. Horsens og Skanderborg.

Et bredt udvalg af frugt kan købes i vores gårdbutik i gennem sæsonen, så kom og smag på den dejlige friske frugt, der aldrig har ligget længe på hylderne i butikken.

Der er også mulighed for selvpluk i sæsonen. Pluk Selv er en populær aktivitet hele sæsonen for både børn og voksne og især i ferier og weekender er der rigtigt mange selvplukkere på hyggetur i plantagen.

selvpluk sødkirsebær

Gårdbutik 

Aktuelt:

De lækreste sødkirsebær af egen avl, grønne stikkelsbær og æblemost. Vi begynder også så småt at høste hindbær og brombær. Vi forventer at begynde med PlukSelv omkring den 8-10. juli. Tjek på facebook eller i spalten, med facebook opslag lige her til højre for opdatering på startdato for selvpluk.

I vores gårdbutik kan du købe friske og lækre frugter og bær fra vores egen frugtplantage. Vores passion er at avle frugter og bær med den vildeste smag af dansk sommer og efterår. Frugter og bær sælges direkte fra plantagen eller fra vores kølerum, så det er så friskt og sprødt som det kan blive.

Se åbningstiderne her.

Vores udvalg varierer over sæsonen. I juni starter vi med de søde kirsebær og grønne stikkelsbær, og snart derefter følger brombær, hindbær, blåbær og lidt senere blommer, æbler og pærer. æbler og pærer har vi indtil ca. april, nogle få æbler af og til indtil begyndelsen af maj. 

Lokalt dyrket frugt er godt for klimaet

Lokal avlet frugt er klimavenlig frugt. Vi er så heldige at kunne arbejde med træer og buske samt have græsbaner og læhegn, så vi både kan avle et produkt som er sundt, smager fantastiskt og har en avl som både er klimavenlig og bæredygtig.
Vi arbejder med strategier som fremmer en stor biodiversitet i plantagen, hvilket blandt andet også bevirker at man af og til må gå i lidt langt græs og finde sig i at der kan være en del ukrudt mellem træerne.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

I morgen i Den Lille Frugtbod kl 10-18: der er nu så mange sødkirsebær, jordbær, hindbær og brombær, at vi pakker i større bakker. ... Læs mereSe mindre

I morgen i Den Lille Frugtbod kl 10-18: der er nu så mange sødkirsebær, jordbær, hindbær og brombær, at vi pakker i større bakker.

Kommenter på Facebook

Har i selvpluk af jordbær?😊

har i pluk selv af nogen frugter pt?😊

Hvad koster kirsebær

Er der selvpluk af kirsebær i dag onsdag?

Hva’ koster jordbærrene🍓🤗🍓

Hvad koster jeres jordbær ?

Hej Hvornår er det i har sure kirsebær?? Vh Lotte

View more comments

Kæmpe store flotte hindbær og masser af sødkirsebær og lidt jordbær i Den Lille Frugtbod i dag 10-18. ... Læs mereSe mindre

Kæmpe store flotte hindbær og masser af sødkirsebær og lidt jordbær i Den Lille Frugtbod i dag 10-18.
Se flere poster